anna-cover

Hallands Nyheter

Winters poppigaste platta hittills

Fem år har Winter tagit på sig att följa upp senaste plattan ”Ten songs”. Sedan dess har bandet fått en ny gitarrist (Fredrik Lidin) och ett nytt skivbolag i England.

Det är där man har sitt starkaste fäste i dag med täta besök de senaste åren. I kväll spelar till exempel Winter i London och i morgon är de med i BBC:s ”Sue Marchant Show” i radio.
Låtarna på ”A matter of time” handlar om kärlek i många olika former och ur olika vinklar. AnnaLena Winter från Glommen skriver om kärleken till en gammal idol, livspartnern, familjen eller berättar ur någon annans perspektiv. Enkelt men trovärdigt.

Musiken är mer avskalad och rakt på jämfört med tidigare. Att man använder färre instrument är bara positivt då det ger varje låt en tydligare profil och faktiskt ger albumet en större variation. Poppigare helt enkelt och med flera möjliga hits. Jag skulle inte bli förvånad om ”Matter of time”, ”Over and over”, ”Cccc ’mon” eller ”Book of love” kommer att höras på radio framöver.
Fotnot. Plattan släpps i England denna veckan via exempelvis cd-warehouse.com och ska även finnas tillgänglig via I-tunes.

Mårten Samuelson
marten.samuelson@hn.se